Het Belgische Team Terug naar het overzicht

Endurance

Endurance
Chef d'équipe: Pierre Arnould

Chef d'équipe: Pierre Arnould

Omkadering

Deze voormalige rockjournalist, werd geboren in Virton. Hij maakte kennis met endurance in 1987. Na een carrière die hem leidde via muziek naar politiek, via de filmindustrie naar de voedingssector, van Brussel tot Namen en van Lissabon tot Curitiba, heeft hij zich nu voor de volle 100% op de paardensport gestort dankzij het Europees Hippisch centrum van Mont-le-Soie, dat hij vandaag leidt met een niet aflatende liefde en inzet voor zijn grote passie: endurance.
Als ruiter nam hij deel aan en slaagde hij in niet minder dan vier Wereldkampioenschappen en 4 Europese Kampioenschappen. Als trainer werkte hij onder andere voor de Haras des Iviers in Chimay, de Madragoa-stal in Lissabon, en ondertussen beheert hij reeds 10 jaar het luik Ewalraid van de Ecuries Wallonnes. In zijn functie van organisator, coördineert hij de CEI van Mirwart en Mont-Le-Soie, waar tevens ook het Europees Kampioenschap voor Junioren plaatsvond in 2012. Hij is tevens actief als commissielid voor de discipline endurance in de LEWB, KBRSF en FEI.
Als coach waakt hij dan weer over het lot van de Belgische nationale enduranceploeg en dit reeds sinds 2001, wat hem de teamleader met het meeste aantal jaren dienst maakt. In de loop van deze 14 jaar heeft hij intussen meer dan 100 medailles op Nations Cups, WK’s en Europese Kampioenschappen verzameld met zowel juniors, seniors als jonge paarden. Van de talrijke onderscheidingen onthoudt hij vooral de individuele gouden medaille voor het team in Compiègne tijdens het Europees Senior kampioenschap in 2005. De mooiste medaille voor hem was de meest recente, nl. de vice-wereldtitel voor het Belgische juniorenteam in 2013 in Tarbes.
Pierre Arnould is tevens ook vader van twee kinderen, Tiago en Elisa. Zijn dochter heeft de passie van haar vader overgeërfd, net zoals Pierre’s broer Jacques Arnould (Belgisch Kampioen Seniors 2002 en eigenaar van de stoeterij Al Ondrel) en zijn neef, François (Belgisch Kampioen Juniors 2009).

Criteria