Volgend event

Het Belgische Team Terug naar het overzicht

Para-equestrian

Para-equestrian
Chef d'équipe : Walter Van Haegenborgh

Chef d'équipe : Walter Van Haegenborgh

Omkadering

Walter is sinds het WK 2003 nauw betrokken is bij de omkadering en ontwikkeling para-equestrian dressuur discipline en reeds fungeerde als adjunct-chef d’équipe aan de zijde van Anne d’Ieteren op verscheidene internationale wedstrijden.
Daarnaast heeft Walter op sportief vlak meer dan 45 jaar ervaring in de ruitersportdisciplines jumping en dressuur.
Walter is tevens VTS trainer B dressuur en examinator van de VLP brevettenwerking. Walter kan ook aangesproken worden VTS gast docent voor begeleiding van ruiters met een motorische beperking.
Op communautair niveau zit Walter de para-equestrian commissie van de VLP voor. Het was deze commissie die de basis heeft gelegd voor de ontwikkeling van het recreatief circuit para-equestrian, dat kansen biedt aan para-equestrian ruiters om op veilige manier en "zonder druk" aan wedstrijden te kunnen deelnemen. Dit is met ander woorden de basis van waaruit ruiters kunnen doorgroeien naar het nationale en zelfs internationale niveau. Hij is ook lid van de raad van bestuur VLP.
Op nationaal vlak zetelt Walter in de nationale para-equestrian dressuurcommissie KBRSF als ondervoorzitter. Hij is tevens lid van de algemene vergadering KBRSF.

 • Michèle George

  Michèle George

 • Barbara Minneci

  Barbara Minneci

  @ Team Myrtill
 • Manon Claeys

  Manon Claeys

  Maldegem – Oost Vlaanderen
  San Dior, ° 2008, Oldenburg, Stedinger x De Niro
  Eigenaar : Manon Claeys
  Fokker : Albert Liekens

 • Kevin Van Ham

  Kevin Van Ham

Criteria