Juist naast het podium voor onze para-dressuur ruiters.


Dinsdag en woensdag waren de eerste para-dressuurproeven. De Para-dressuur is een discipline dat in 5 graden is gedeeld. België stelt een team van 4 ruiters samen die in graad I, III, IV en V behoren.
De eerste starter was Manon Claeys met San Dior 2 in Graad IV, ze kreeg een score van 72,854% en behaalde een 4e plaats. Dit bezorgt haar een plaats in de freestyle!

De tweede ruiter van de dag was Ciska Vermeulen ze behaalde 69,167% met Rohmeo in graad V. Dit was goed voor de 4de plaats en eveneens een plaats in de freestyle!

In graad III vinden we Minneci Barbara en haar trouwe Stuart, ze eindigde op de 10de plaats met 67,353%. Helaas geen freestyle voor Barbara, maar de teamproef vindt morgen plaats voor alle ruiters!

Laatste Belg aan de start was Eveline Van Looveren met Feleva in Graad I. Ze kreeg een score van 70,786% en dat bracht haar naar de 8ste plaats, dus is ze geselecteerd voor de freestyle!In het programma van donderdag 20/09 hebben we de team proeven voor Manon en Ciska!Eerste proef voor onze springruiters op woensdag.


De springruiters zijn net begonnen aan hun WEG deze woensdag. Deze eerste proef was een jachtproef. Strafpunten worden veranderd in seconden om de definitieve uitslag te bepalen.

De eerste ruiter was Niels Bruynseels. Hij reed een foutloze parcours met een tijd van 86.90s met Cas de Liberté.

Nicola Philippaerts volgt zijn voorbeeld en maakt een foutloze omloop in een tijd van 80.81s.

Een beetje moeilijker voor Jos Verlooy en Pieter Devos die elk 4 strafpunten kregen. Jos Verlooy eindigde in 81.61s en dus een totaal van 85.61s. Pieter Devos in 85,18s en dus een totaal van 89,18s.

Deze donderdag hebben onze springruiters hun tweede individuele sessie en teamcompetitie.