Partners

KBRSF

Logo KBRSF

De KBRSF is de enige ruitersportfederatie in België die erkend wordt door zowel het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) als de Fédération Equestre Internationale (FEI). Sinds de communautarisering van 2001 fungeert de KBRSF als koepelorganisatie waarbinnen de Vlaamse Liga Paardensport (VLP) en Ligue Equestre Wallonie-Bruxelles vallen. Alle organen van de KBRSF zijn bijgevolg samengesteld uit een gelijk aantal vertegenwoordigers van beide liga’s.

De KBRSF is bevoegd voor nationale en internationale aangelegenheden m.b.t. de paardensport. Zo staat zij in voor de relaties met FEI, BOIC en buitenlandse nationale federaties, de coördinatie tussen VLP en LEWB, het opstellen van de reglementen en de nationale kalender (inclusief de internationale wedstrijden in België), de goedkeuring van wedstrijdprogramma’s van nationale en internationale wedstrijden in België, de selectie van atleten voor wedstrijden in het buitenland, het benoemen van nationale officials en voordragen van internationale officials bij de FEI. 

Lees meer

VLP

Logo VLP

De Vlaamse Liga Paardensport … altijd een stapje voor!

De VLP is de grootste door Sport Vlaanderen erkende hippische federatie van Vlaanderen. Met ruim 38.000 leden en meer dan 600 clubs is VLP actief in competitie, topsport, opleiding en clubwerking. Zowel de recreant als de competitieruiter kan bij VLP zijn gading vinden. VLP is actief in 10 wedstrijddisciplines en investeert ook in opleiding via de projecten Mis de trAin niet, het talentenplan, Ga voor Galop, enz.

Tot slot kunnen op de sportkampen en de clubs talloze personen terecht om de paardensport te beoefenen. Bezoek de website www.vlp.be !

Lees meer

LEWB

Logo LEWB

Ligue Equestre Wallonie Bruxelles…van recreatie tot topniveau!

De LEWB is de belangrijkste hippische vereniging in België: met meer dan 33.000 leden en over 700 clubs is zij de 4de belangrijkste federatie erkend door ADEPS (na voetbal, tennis en basket). Haar taken zijn divers en omvatten recreatie en hippisch toerisme, opleidingen naar 10 verschillende capaciteitsbrevetten (waarvan de belangrijkste de ingangsexamens zijn voor de opleiding Instructeur), enz. De ADEPS beschouwt de LEWB als voornaamste “operator” voor de opleidingen van Instructeurs in de paardensport, gaande van beginners tot topniveau in de FEI disciplines. Ook de pony games en de TREC worden beheerd door de LEWB. Voor inlichtingen: www.lewb.be

Lees meer

Cavalor

Logo Cavalor

Cavalor ontwikkelt voeders, voedingssupplementen en verzorgingsproducten voor paarden met de steun van een heel team specialisten. Daarnaast streeft Cavalor ernaar zijn innovatieve producten te ondersteunen door fundamenteel wetenschappelijk en praktijkonderzoek uit te voeren. Door deze gecombineerde werkwijze heeft Cavalor in de loop van de jaren een schat aan praktische en technische kennis opgebouwd om producten te ontwikkelen die echt werken. Het motto van Cavalor wordt hier nogmaals bevestigd: 

“When the result counts, you count on our knowledge!”

Lees meer

Horse2Me

Logo Horse2Me

Horse2Me is de officiële kledingsponsor van de KBRSF. Horse2Me een online verkoopsite die een breed assortiment van paardensportproducten aanbiedt om te beantwoorden aan de wensen en behoeftes van beroeps- en vrijetijdsruiters! Kwaliteitsvolle producten, een attentvolle klantenservice en een vlotte afhandeling om optimaal aan uw eisen te voldoen en u te ondersteunen bij het uitoefenen van uw sport! We streven er elke dag naar om ons assortiment verder uit te breiden en om een steeds betere gepersonaliseerde service aan te bieden.  

U kan steeds contact opnemen met het team van Horse2Me via hun contactformulier wanneer u extra informatie over een product zou wensen of enige vraag of suggestie zou hebben.

Lees meer