Partners

KBRSF/FRBSE

Logo KBRSF/FRBSE

De KBRSF is de enige ruitersportfederatie in België die erkend wordt door zowel het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) als de Fédération Equestre Internationale (FEI). Sinds de communautarisering van 2001 fungeert de KBRSF als koepelorganisatie waarbinnen de Vlaamse Liga Paardensport (VLP) en Ligue Equestre Wallonie-Bruxelles vallen. Alle organen van de KBRSF zijn bijgevolg samengesteld uit een gelijk aantal vertegenwoordigers van beide liga’s.

De KBRSF is bevoegd voor nationale en internationale aangelegenheden m.b.t. de paardensport. Zo staat zij in voor de relaties met FEI, BOIC en buitenlandse nationale federaties, de coördinatie tussen VLP en LEWB, het opstellen van de reglementen en de nationale kalender (inclusief de internationale wedstrijden in België), de goedkeuring van wedstrijdprogramma’s van nationale en internationale wedstrijden in België, de selectie van atleten voor wedstrijden in het buitenland, het benoemen van nationale officials en voordragen van internationale officials bij de FEI. 

Lees meer

Paardensport Vlaanderen

Logo Paardensport Vlaanderen

Paardensport Vlaanderen is de grootste door Sport Vlaanderen erkende hippische federatie van Vlaanderen. Met ruim 40.000 leden en meer dan 650 clubs is Paardensport Vlaanderen actief in competitie, topsport, opleiding en clubwerking. Zowel de recreant als de competitieruiter kan bij Paardensport Vlaanderen zijn gading vinden. Paardensport Vlaanderen is actief in 10 wedstrijddisciplines en investeert ook in opleiding via de projecten Mis de trAin niet, het Talentenplan, Ga voor Galop, enz.

Tot slot kunnen op de sportkampen en de clubs talloze personen terecht om de paardensport te beoefenen. Bezoek de website paardensport.vlaanderen !

Lees meer

LEWB

Logo LEWB

Ligue Equestre Wallonie Bruxelles…van recreatie tot topniveau!

De LEWB is de belangrijkste hippische vereniging in België: met meer dan 33.000 leden en over 700 clubs is zij de 4de belangrijkste federatie erkend door ADEPS (na voetbal, tennis en basket). Haar taken zijn divers en omvatten recreatie en hippisch toerisme, opleidingen naar 10 verschillende capaciteitsbrevetten (waarvan de belangrijkste de ingangsexamens zijn voor de opleiding Instructeur), enz. De ADEPS beschouwt de LEWB als voornaamste “operator” voor de opleidingen van Instructeurs in de paardensport, gaande van beginners tot topniveau in de FEI disciplines. Ook de pony games en de TREC worden beheerd door de LEWB. Voor inlichtingen: www.lewb.be

Lees meer

Cavalor

Logo Cavalor

Cavalor ontwikkelt voeders, voedingssupplementen en verzorgingsproducten voor paarden met de steun van een heel team specialisten. Daarnaast streeft Cavalor ernaar zijn innovatieve producten te ondersteunen door fundamenteel wetenschappelijk en praktijkonderzoek uit te voeren. Door deze gecombineerde werkwijze heeft Cavalor in de loop van de jaren een schat aan praktische en technische kennis opgebouwd om producten te ontwikkelen die echt werken. Het motto van Cavalor wordt hier nogmaals bevestigd: 

“When the result counts, you count on our knowledge!”

Lees meer

Kingsland

Logo Kingsland

Kingsland Equestrian werd opgericht in 1999 en is uitgegroeid tot een van ‘s werelds grootste fabrikanten van ruitersportkleding en paardenuitrusting. Kingsland heeft een reputatie voor zijn subtiele mix van klassieke ruitermode en hedendaags design.

De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (Equibel) is de overkoepelende organisatie voor 75.000 leden uit 10 verschillende disciplines. Daarmee is Equibel de 4de grootste sportfederatie van België en de 4de grootste paardensportfederatie ter wereld als je kijkt naar het aantal internationale paardensportorganisaties en het aantal internationale deelnames.  De Belgische atleten hebben er een gewoonte van gemaakt om medailles te verzamelen in één of meerdere disciplines, in elk groot internationaal kampioenschap van de laatste acht jaar.

Kingsland is dan ook zeer vereerd om de komende vier jaar de gekozen Equibel partner te zijn op het gebied van kleding. “Voor ons als bedrijf is dit een enorme uitdaging en ons ontwikkelingsteam heeft urenlang gewerkt aan het ontwerpen van de stijlen en onze verkoopafdeling en inkopers eveneens. Ook onze verdeler in België, Horse Fitform, is een essentieel onderdeel van dit proces.  Deze samenwerking maakt deel uit van ons 20-jarig bestaan in 2019.  We zijn ontzettend blij met de eerste lijn producten die vanaf het voorjaar van 2019 beschikbaar zal zijn en kunnen bijna niet wachten om het Belgische team en de supporters in onze uitrusting te zien”, zegt Marianne Kjærnli Fossum, CEO van Kingsland.

Lees meer